Sistema de treball

Escoltem
La base d'una cooperació eficient és l'escolta activa. Volem conèixer realitats per proposar solucions adaptades.
Valorem opcions
Analitzem les vostres necessitats i projectem possibles línies d'acció per acomplir el propòsit.
Fem estratègia
Planifiquem un full de ruta per aconseguir els objectius proposats de manera consensuada.
Elaborem propostes
Executem l'estratègia i formulem solucions de valor per als partners del vostre territori o que comparteixen els mateixos propòsits.
Presentem partners
Us reunim amb organitzacions i persones interessades en impulsar i cooperar amb la vostra causa per trobar punts de connexió i acció conjunta.
Kunectem i tanquem
Fem efectiva la col·laboració i aliança estratègica per fer efectiu l'impuls per desenvolupar el projecte.
Mètode kunectors

CONCEPTES BASE DEL MÈTODE K

Objectius de Desenvolupament Sostenible

ODS

Són els eixos per un desenvolupament sostenible proposats per Nacions Unides fruit de l’acord assolit pels Estats Membres i es componen d’una Declaració de 17 Objectius.  La finalitat és posar fi a la pobresa, lluitar contra la desigualtat i la injustícia, i fer front al canvi climàtic sense que ningú quedi enrere, tot abans de 2030.

La proposta es va fer publica al gener de 2016 i presenten un pla d’acció amb 169 fites marcades a favor de les persones, el planeta i la prosperitat.

Per desenvolupar aquests objectius i poder-los implantar Nacions Unides a creat iniciatives com el Pacte Mundial, una guia per empreses i organitzacions que volen ser sostenibles i socialment responsables implementant els ODS.

Enguany s’obre un nou paradigma d’acció per la col·laboració de totes aquelles organitzacions responsables i donar a la cooperació i aliances  una mirada humana.

El creixement de tots precisa de sostenibilitat i el desenvolupament local de les empreses. Aquest binomi concreta una nova dimensió de la responsabilitat social de les organitzacions i el territori que crida al canvi de model de gestió.

A Kunectors treballem des de l’ODS 17: Aliances per assolir els objectius. D’aquesta manera us volem apropar als projectes del vostre entorn més proper, per ajudar-vos a assolir els vostres propòsits segons la vostra estratègia i així aconseguir l’acompliment de les fites que són responsabilitat de tots implantar.

Podeu trobar més informació en aquest enllaç de UN

Responsabilitat Social Corporativa

RSC

La Responsabilitat Social Corporativa (RSC) és una forma d’ entendre i  dirigir organitzacions basada en la gestió dels  impactes que la seva activitat genera sobre els seus clients, treballadors, accionistes, comunitats locals, medi ambient i sobre la societat en general.

No és una gestió que es basi només en accions, sinó en una estratègia a nivell laboral, ambiental, social, econòmica i de bon govern que s’integra transversalment  i que té a tots els grups d’interès al centre per generar valor conjunt.

Aquesta nova visió de gestió sorgeix l’any 2000 durant cimera de Lisboa. En aquesta s’estableix com a objectiu convertir a Europa en una economia competitiva capaç d’obtenir un creixement econòmic sostenible amb una major cohesió social.

Amb la finalitat d’acomplir aquest objectiu, s’acorda iniciar un procés de diàleg entre totes les parts interessades i es publica el juliol de 2001 l’anomenat “Llibre verd”, que plasma les línies de la política governamental europea en RSC.

Si voleu llegir el contingut del “Llibre verd” hi podeu accedir mitjançant aquest enllaç.

Aquestes línies que marca el Llibre verd van evolucionant i adaptant-se a nous paradigmes per tal que cada organització pugui començar a aplicar estratègies i accions que facilitin el seu desenvolupament sostenible. Les noves realitats es construeixen entre tots i per a tots.

Quan  Kunectors parlem de RSC ho fem per aglutinar els varis eixos de responsabilitat social que diferenciem en 5 tipus:

 • RSEmpresarial: Empreses, pimes i altres negocis
 • RSAdministració: Òrgans de govern i administracions públiques
 • RSOrganització: Associacions estructurades, socials, escoles, etc.
 • RSComunitària: Comunitats que treballen o estan afectades per un agent comú.
 • RSPersonal: Famílies i persones físiques.

Kunectors pretén donar una resposta adaptada a cada cas per establir les millors estratègies i generar impacte real tant a nivell intern com extern.

Mètode K
On desenvolupem un projecte o l'espai on impacta

TERRITORI

En la web utilitzem molt aquesta paraula per referir-nos al lloc on s’impulsa  i desenvolupa un projecte o l’espai on impacta.

L’objectiu de marcar el territori d’un projecte és poder donar visibilitat a les accions que s’emprenen de manera localitzada, i així  generar aliances i sinèrgies significatives per l’assoliment, manteniment  i enfortiment de les bones idees que milloren la situació d’un lloc i l’ajuden a ser més sostenible.

territori
Resultats o conseqüències

IMPACTE SOCIAL

Són els resultats o conseqüències de l’execució de gestions i accions en i sobre una comunitat, ja sigui aquestes directes o indirectes.

Les accions impacten variant l’equilibri del sistema de l’estructura social i poden alterar les conseqüències i manifestacions d’aquestes, sobretot en el que refereix a normes, valors i els resultats de les mateixes generant així noves realitats.

Mètode K
Retorn social de la inversió

SROI

És un mètode que inclou principis de  mesurament del valor extra-financer en relació als recursos invertits. Sobretot aquells valors socials i ambientals que actualment no es reflecteixen als comptes financers convencionals.

Supera i millora l’anàlisi cost-benefici i la comptabilitat social ja que permet un enfoc participatiu que captura de forma monetària aspectes no econòmics i com creen valor (teoria del canvi) el tinguin al mercat actual o no.

Aquest càlcul genera un coeficient o rati que indica quant valor total en euros es crea per cada 1 € invertit.

Per a què mesurar?

 • Per conèixer els canvis que el nostre impuls o inversió provoca a nivell social i en el medi ambient
 • Per ser més eficients en la gestió
 • Per millorar l’Impacte Social
Mètode K

Coneix d’aprop els projectes Kunectors

Clica aquí i descobreix tots els projectes Kunectors. Vol saber-ne més? Vols participar? Aquí ho trobaràs tot.

  L'ús d'aquest formulari implica l'acceptació de la política de privacitat d'aquesta web.

  Kunectors, Impact Partners

  Av. Barcelona, 30 Igualada (08700)
  Tel: 34 722 679 303