Salut Accessible: Suport i medicaments per les malalties renals

1% aportat

TERRITORI: Tarragona

CAUSA: Salut i Benestar

OBJECTIUS DESENVOLUPAMENT SOSTENIBLE (ODS): 

 

  Fi de la pobresa

  Salut i Benestar

  Reducció de les desigualtats

  Aliances per assolir els objectius

 

CERTIFICAT DE DONACIÓ: SI

ACCIONS ACTIVES:  NO permet voluntariat o participació activa d’organitzacions en el desenvolupament del projecte. Consulta les opcions a hola@kunectors.com

DESCRIPCIÓ DEL PROJECTE

Aquest és un projecte d’atenció social especialitzada junt amb l’Institut Català de la Salut per a persones que pateixen malaltia renal crònica o altres patologies associades i que no poden assumir econòmicament els medicaments que han de prendre per no disposar dels recursos necessaris, que  no poden accedir a cap recurs del sistema  o no disposen de cap ajut econòmic per poder dur a terme el tractament mèdic.

Se’ls vol aportar la medicació que necessiten, suport assistencial, social, sanitari i psicològic. També educar en pràctiques saludables, com poden ser la higiene i l’alimentació adequada a   la malaltia.

L’objectiu és millorar la qualitat de vida i potenciar la promoció de la salut d’aquestes persones de la província de Tarragona. En aquesta àrea no hi ha cap entitat ni projecte que faci suport a les persones amb aquesta afectació. I es calcula que es pot donar servei a unes 85 persones, adultes i menors, el primer any.

El paper de la Fundació  que duu a terme aquest projecte és el de revisar la informació rebuda sobre els pacients derivats de treball sociosanitari (tant a nivell  ambulatori com  hospitalari): informe mèdic, recepta electrònica i informe de la treballadora sociosanitària, per així valorar si reuneixen els requisits del projecte. Si és així, s’activa el protocol establert amb la farmàcia de referència.

S’estableix un acord també amb les farmàcies col·laboradores per a que puguin dispensar els medicaments, que van amb recepta mèdica, als pacients que la Fundació deriva.

El seguiment d’aquests es fa tant a través de la treballadora sociosanitària, conjuntament amb la treballadora social de la Fundació, com del nefròleg de cada pacient.

Tanmateix, s’ofereix a la persona que ho desitja rebre un seguiment per part de la psicòloga i la nutricionista de la Fundació.  Aquesta atenció transversal i personalitzada afavoreix l’apoderament de les persones i millora la seva qualitat de vida.

IMPACTES

La realització d’aquest projecte genera com a mínim aquests impactes:

IMPACTE EN LES PERSONES MALALTES ATESES:

 • Continuació del tractament mèdic
 • Augment de la qualitat de vida
 • Disminució de la taxa de mortalitat
 • Menys estrès i aïllament
 • Formar part d’una xarxa social que comprèn la seva situació i li fa suport.
 • Creixement de les possibilitats de poder tornar a treballar i fer una vida normal per tornar a contribuir socialment.

IMPACTE EN LA XARXA FAMILIAR:

 • Disminució de la tensió familiar.
 • Més suport i referents a qui consultar dubtes, angoixes, ajuda.

IMPACTE EN LA XARXA SANITÀRIA:

 • Augment del suport professional.
 • Eficiència en l’atenció personalitzada.
 • Més capacitat pel seguiment, detecció i derivació de les persones afectades.

IMPULS QUE SERIA NECESSARI

15.600€

PER A QUÈ FAREM SERVIR ELS RECURSOS DE L’IMPULS

Aquest impuls es destinarà a poder donar els suports professionals i pagar el cost dels medicaments per aquestes persones a Tarragona.

DATA D’INICI DEL PROJECTE

Setembre de 2020.

**Posa al quadre de dalt la quantitat que vols aportar

Seleccioneu El Mètode De Pagament
Informació Personal

Termes

Donació Total: 10€